Чим краще освітлити волосся: пудра vs вершки

05.11.2020 0 Коментар(ів) Статті,

 

У 60-х роках минулого століття у Франції почали знебарвлювати волосся за допомогою перекису водню. Це революційне відкриття допомогло жінкам усього світу в прагненні стати блондинками.

За результатами опитування кожна 7-а дівчина з 10-ти хоче бути блондинкою. Індустрія краси використовує нові технології, які допомагають не тільки освітлити волосся, але й зберегти його здоровим. Професійні бренди косметики дбають про освітлення волосся без ушкоджень і підтримання його здоровим після процедури.

 

Чим відрізняється знебарвлення від освітлення

 

Освітлення волосся проводиться фарбником і робить волосся світлішим до 3-х тонів. Фарбник здатний видалити тільки натуральний пігмент. На пофарбованому волоссі процедура не дає бажаного ефекту.

Знебарвлення проводиться пудрами і вершками. В цьому випадку волосся стає світліше до 8 тонів. Колірний пігмент видаляється з волосся частково або повністю. При певних техніках вершки і пудри знебарвлюють натуральне і фарбоване волосся до білого паперового кольору.

Але в розмовній мові будь-який хімічний процес, який робить волосся світлішим, називають освітленням.

 

Як відбувається знебарвлення

 

Щоб знебарвити волосся, активні лужні компоненти відкривають лусочки. Кисень, який міститься в перекису водню, проникає всередину і окислює натуральний пігмент. Він втрачає колір і частково вимивається з волосся.

Але це руйнує білок і дисульфідні зв'язки всередині волосся. Волосся стає порожнім всередині та крихким. Тому його тонують фарбником після освітлення. Це наповнює волосся зсередини штучною молекулою кольору і перешкоджає його руйнуванню.

 

Що таке фон освітлення

 

Фон освітлення - це відтінок, який залишається на волоссі після процедури знебарвлення. Залежно від того, наскільки темним був початковий колір волосся, ми отримуємо в результаті різний відтінок: від червоно-коричневого до жовтого. Тому для отримання нейтрального або холодного відтінку майстри додають коректор в фарбник для тонування. Це пігмент в чистому вигляді, який допомагає нейтралізувати небажаний відтінок волосся.

Якщо колір волосся після знебарвлення має червоний відтінок, то ми додаємо зелений коректор, для помаранчевого синій, і для жовтого фіолетовий.

 

 

Продукти для знебарвлення волосся

 

Найчастіше майстри в салонах використовують для знебарвлення волосся пудру або вершки. Ці продукти підходять для натурального і фарбованого волосся. При використанні на натуральному волоссі час впливу менше, і результат проявляється швидше.

Майстер підбирає необхідний продукт згідно з вашим типом волосся, бажаним результатом і обраною технікою фарбування.

 

У чому відмінності цих продуктів:

 

 

Пудра

Вершки

Здатність освітлення

до 6-7 тонів

до 8 тонів

Базовий колір волосся

Краще використовувати для більш світлих відтінків волосся (починаючи з темно-русявого)

Краще використовувати для більш темних відтінків волосся (починаючи з середньо-коричневого)

Консистенція

Порошкоподібна

Кремоподібна

Компоненти, що доглядають

Пудри ТМ Mirella і ТМ Vero - парафіни, мінеральні олії та протеїни.

Пудра Baco ТМ Kaaral - протеїни кукурудзи, шовку і антиоксиданти.

Пудра Baco Blonde elevation ТМ Kaaral - пігменти фіалки, бісаболол, мигдальна олія.

 

В пудрах можуть бути відсутні компоненти для догляду.

Завжди містять компоненти для догляду у великій кількості.

Вершки Baco ТМ Kaaral - гідролізат шовку, мінеральні олії, касторова олія, рідкий парафін, бджолиний віск.

Вершки ТМ Mirella - рідкі парафіни, протеїни, касторова олія.

Швидкісь нанесення після змішування з окислювачем

Потрібно наносити швидко, оскільки реакція починається вже в мисці.

Починає працювати пізніше, тому можна наносити на волосся без поспіху.

Швидкісь висихання на волоссі

Швидка

Не висихає

Антижовтий эффект

є

немає

Час витримки

20-40 хвилин в залежності від бажаного результату

20-40 хвилин в залежності від бажаного результату

 

Олії для освітлення волосся

 

Для освітлення нефарбованого волосся майстри салонів рекомендують використовувати спеціальні олії, що освітлюють,  для волосся. Вони не зроблять вас платиновою блондинкою. Олії працюють тільки на натуральному попередньо нефарбованому волоссі і освітлюють на 2-4 тони. Вони настільки щадно діють на волосся, що локони залишаються в ідеальному стані без пошкоджень. Підходять для тих, хто робить процедуру освітлення вперше.

 

Рекомендуємо 2 олії для освітлення волосся:

- Олія, що освітлює, Maraes ТМ Kaaral. Її основа - тайська олія Моной. У продукті відсутній аміак. Додатково містить комплекс олій: лляну, кокосову, соняшникову. Також до складу входить екстракт оливкового листя. Освітлює волосся на 2 тони в натуральний відтінок блонд без пошкоджень. Після нанесення діє рівно 20 хвилин. Після закінчення цього часу реакція припиняється. Тому навіть якщо перетримати олію на голові, це не погіршить структуру волосся.

 - Олія, що освітлює, Linfa Schiarente ТМ Lisap. Підходить для освітлення нефарбованого волосся до 4-х тонів. Містить оливкову і мигдальну олію. Робить освітлення безпечним і щадним. При додаванні підсилювача освітлює волосся до 6 тонів.

 

 

Що додати в суміші, що знебарвлюють

 

Будь-який продукт, що знебарвлює, крім олії, пошкоджує структуру волосся. Волосина тримається на дисульфідних зв'язках, які відповідають за її міцність і еластичність. Знебарвлення руйнує ці зв'язки. Щоб цього не сталося, в суміші, що освітлюють, додають спеціальні plex препарати. Завдання таких препаратів в пошуку пошкоджених дисульфідних зв'язків. Комплекси відновлюють і підтримують їх, щоб волосся не зруйнувалося.

Рекомендуємо гіалуроновоий Plex ТМ Mirella. Він допомагає створити нові дисульфідні зв'язки і зміцнити існуючі. Глибоко зволожує і запобігає ламкості волосся. Також рекомендується використовувати продукт разом з кератиновим філером ТМ Mirella як самостійну процедуру відновлення волосся після знебарвлення.

 

Як доглядати за волоссям після знебарвлення

 

Оскільки волосся пошкоджуються в процесі знебарвлення, потрібен спеціальний догляд після процедури. Обирайте шампуні, бальзами та інтенсивні маски для пошкодженого волосся. Використовуйте бальзам після кожного миття голови, і маску один раз на 7-10 днів в залежності від структури волосся і ступеню пошкодження.

 

3 найефективніших маски для волосся за відгуками блондинок:

 

- Інтенсивна маска, що відновлює, Restructure Ultra ТМ Kaaral. Глибоко реконструює волосся і не обтяжує його. Містить олії мафіри і каріте. Маска пожвавлює пошкоджене волосся і надає йому блиску.

- Маска для волосся з екстрактом ікри Morocco argan oil ТМ Bingo. Це інтенсивний реконструктор, який відновлює волосся зсередини. Містить екстракти ікри, кореня алтея, плюща, розмарину, водяного кресу, амінокислоти кератину, арганову олію і колаген. Повертає волоссю натуральний рівень зволоження, покращує його зовнішній вигляд, робить волосся міцним і еластичним.

- Маска, що регенерує, з термокомплексом Intensis ТМ Prosalon. Інтенсивно відновлює волосся. Активні компоненти маски глибоко проникають всередину волосини і відновлюють зсередини. Містить вітаміни, кератин і екстракт бамбука. Маска вирівнює кутикулу волосся, повертає йому природну силу і сліпучий блиск.

 

Помилки при знебарвленні волосся

 

Процедуру знебарвлення волосся краще проводити в салоні з досвідченим перукарем. Навіть майстри- початківці часто роблять помилки при освітленні волосся:

- Неправильне визначення існуючого тону волосся і нерозуміння, на скільки тонів потрібно освітлити волосся.

- Неправильний час витримки суміші, що освітлює, на волоссі. В результаті виходять або недоосвітлене або переосвітлене волосся.

 - Неправильний вибір проценту окислювача. При виборі високого проценту окислювача для вершків або пудри процес освітлення йде стрімко, і це згубно для волосся. Існує ризик спалити волосся і шкіру голови.

- Неправильний вибір продукту, що освітлює. Для різних технік майстер підбирає продукт індивідуально. Використання неправильного продукту зіпсує волосся.

 - Нанесення суміші, що освітлює,  без тест-пасма. Якщо волосся раніше було пофарбоване побутовим фарбником, то краще зробити попереднє тестове фарбування одного пасма. Оскільки фарбники з супермаркету містять важкі метали, при знебарвленні це може дати непередбачуваний результат.

 

Спеціальні процедури

 

Технолог бренду Kaaral Ольга Доля:

Своїм улюбленим клієнткам-блондинкам я постійно роблю процедуру Vitae Termale. Вона глибоко реконструює навіть найбільш пошкоджене волосся і дає довготривалий ефект. Я рекомендую використовувати маски, що глибоко реконструюють,  1 раз на тиждень, і проводити цю процедуру один раз на місяць. Тоді ваш блонд буде завжди в ідеальному стані.

Змішуємо наступні компоненти:

- 1 ампула інтенсивно-відновлюючого лосьйону Restructure з провітаміном В5

- 5-7 мл маски Royal Jelly з бджолиним маточним молочком

- 6 крапель термозахисної сироватки для кінчиків Triaction

Наносимо суміш на чисте, підсушене рушником волосся. Залишаємо на 10 хвилин і змиваємо. Така процедура вдихне нове життя у ваше волосся, і блонд буде виглядати приголомшливо.

Відгуки на Чим краще освітлити волосся: пудра vs вершки