Все, що потрібно знати про стайлінг

10.12.2020 0 Коментар(ів) Статті,

Для того, щоб зачіска трималася довго і виглядала красиво використовують засоби для стайлінгу. Ці засоби повинні бути професійними. Вони не шкодять волоссю і підходять для щоденного використання.


Чим відрізняється зачіска від укладання


Укладання - це надання форми волоссю за допомогою фена або електроінструментів (плойка, праска).
Укладання бувають 2-х видів: денні (класичні) і вечірні.
Класичне укладання - це надання форми волоссю. Його роблять на вологе волосся за допомогою фена і браша. Цей тип укладання ми робимо постійно після миття голови. Також до денного укладання відноситься надання прикореневого об'єму.
Вечірнє укладання - це стайлінг за допомогою електроінструментів. Такий тип укладання включає створення хвиль, локонів і вирівнювання волосся за допомогою прасочки.
Зачіска - це укладання волосся з використанням додаткових аксесуарів (шпильки, невидимки, заколки, резинки і т.ін.).
Зачіски бувають вечірні та весільні. Їх роблять для урочистих заходів. Зачіски фіксуються за допомогою шпильок, заколок або невидимок. Головна відмінність між ними: у весільній зачісці використовують більшу кількість аксесуарів і декоративних елементів.

 

Як підготувати волосся до укладання

 

Для укладання волосся повинне бути чистим. Тому попередньо вимийте волосся. Використовуйте кондиціонер після миття. Це допоможе розгладити кутикулу, і волосся буде легше розчісувати.
Перед тим, як використовувати фен, на вологе волосся нанесіть термозахист. Це спеціальний засіб, який захищає волосся від високих температур при використанні фена. Термозахист може бути у вигляді спрею, крему або олії. Він також може мати в складі компоненти, що доглядають і кондиціонують.
Який стайлінг потрібно використовувати для укладання
Залежно від типу волосся і типу укладання ми використовуємо різні види стайлінгу.

 

Стайлінг для тонкого волосся без об'єму

 

Тонке волосся вимагає спеціального укладання. Для створення густоти волосся сушіння феном недостатньо. Без використання засобів для укладання через 1-2 години об'єм опадає. Для створення об'єму біля коренів існують прикореневі пудри і спреї.
Пудра наноситься на сухе волосся біля коренів і втирається кінчиками пальців. Це допомагає зробити укладання пишним і об'ємним. Рекомендуємо пудру для прикореневого об'єму Volume ТМ Prosalon. Вона створює моментальний об'єм біля коренів. Також її використовують, щоб освіжити укладання. Пудра абсорбує залишки шкірного жиру, і укладання виглядає свіжим.
Спрей розпорошується на прикореневу зону на вологе волосся. Після цього волосся сушать феном, піднімаючи його біля коренів за допомогою браша.
ТОП-3 спреїв для прикореневого об'єму:

  1. Спрей для прикореневого об'єму ТМ Mirella. Підводить і надійно фіксує корені волосся. Візуально збільшує щільність волосся. Містить протеїни шовку. Це допомагає зволожити волосся. Не обтяжує волосся.
  2. Спрей для прикореневого об'єму Hyper ТМ Kaaral. Надає волоссю об'єм і щільність. Зберігає форму укладання. Містить пантенол і екстракт чорниці. Захищає волосся від УФ-випромінювання і високих температур. Надає блиск.
  3. Спрей для прикореневого об'єму Matrix. Створює екстра-об'єм біля коренів. Забезпечує рухливу фіксацію і не обтяжує волосся. Надає об'єм навіть дуже тонкому волоссю.

Для отримання максимального об'єму ці засоби можна використовувати по всій довжині. Нанесіть на вологе волосся і укладайте феном як зазвичай.

 

 

Стайлінг для пишності й об'єму

 

Для додаткової щільності волосся по довжині використовують піни або муси для волосся.
Зазвичай в розмовній мові обидва ці продукти ми називаємо одним словом «піна». Але вони мають невелику відмінність між собою. Мус має більш легку текстуру і підійде для об'ємних укладок і для тонкого волосся. Піна щільніша і краще її використовувати для довгого і важкого волосся.
Якщо ви сушите волосся за допомогою фена на браш, піна допоможе зберегти об'єм волосся протягом дня. При цьому волосся залишаться рухливим і блискучим.
Також після сушіння феном можна зробити локони за допомогою прасочки або плойки. Піна допоможе зберегти їх рухливими і не розкрутитися.
Використовувати піну легко. Наносьте її на вологе волосся по всій довжині. Розчешіть волосся для рівномірного розподілу піни. Якщо піна не захищає від високих температур, використовуйте попередньо тремозахист. Укладайте брашем і феном як зазвичай.

 


Звертайте увагу на ступінь фіксації піни. Він буває слабкої, середньої та сильної фіксації. Обирайте піну в залежності від того, який результат вам потрібен.
Рекомендуємо мус сильної фіксації Style ТМ Mirella. Він робить волосся еластичним і слухняним. Допомагає укласти волосся без ефекту склеювання і обтяження.

 

Укладання для рівного волосся

 

Отримати ідеально рівне волосся без використання спеціального стайлінгу складно. Перед укладанням феном наносьте на волосся крем, що випрямляє. Він допомагає вирівняти навіть хвилясте волосся. Ефект прямого волосся зберігається увесь день.

 


2 найпопулярніших продукта, що випрямляють,  для волосся:


 - Крем, що випрямляє, Dazzling ТМ Kaaral. Вирівнює волосся від коренів до кінчиків. Має в своєму складі термозахист. Зберігає волосся рівним в умовах підвищеної вологості. Містить вітамін Е.
 - Крем що розгладжує, Fashion ТМ Lisap. Створює ідеально гладке волосся, як для фотосесії. Містить LSC complex і шовкові протеїни. Це допомагає зберігати вологу у волоссі під час використання фена і прасочки. Ефект рівного волосся зберігається до наступного миття.

 

Укладання для кучерявого волосся

 

 

Укласти кучеряве волосся найскладніше. Власниці цього типу волосся скаржаться, що отримати красиві завитки дуже складно. Волосся постійно стирчить, пушиться і виглядає неохайно.
Для дисциплінування завитків існують спеціально розроблені засоби для укладання. Вони допомагають отримати красиві завитки і зафіксувати їх. Також ці засоби захищають від підвищеної вологості. Найпоширеніші засоби для завитків виробляються у вигляді крему. Але також можна знайти спеціальні піни для кучерявого волосся, молочко і спрей.
Рекомендуємо унікальний засіб ТМ Mirella, який підходить для випрямлення волосся і для створення завитків. Це один засіб для двох варіантів укладання. Для ефекту гладенького волосся використовуйте засіб з феном і праскою. Для створення рухомих організованих завитків використовуйте дифузор.

 

Укладання для короткого волосся

 

Для власниць коротких стрижок підійдуть засоби, які надійно фіксують волосся в потрібному положенні. Перукарі використовують 4 засоби для укладання на короткому волоссі:
- Віск наносять на сухе волосся. Він дозволяє отримати ефект блискучого волосся. Підходить для стайлінгу жорсткого і неслухняного волосся.
- Гель можна наносити на мокре волосся перед укладанням феном. При нанесенні на сухе волосся створюється ефект мокрого волосся.
- Паста фіксує коротке волосся в потрібному положенні. Підходить для любительок матового укладання.
- Глина - це різновид воску для волосся. Глина має середню фіксацію і середню матовість. Підходить для укладань з ефектом недбалості.
- Помада - це аналог гелю для волосся. Але, на відміну від гелю, вона не твердне на волоссі. Дозволяє зробити слухняним навіть найжорсткіше волосся. Надає блиск і об'єм.

 

 


Фінішний стайлінг


Для того, щоб зачіска або укладання краще трималася, її закріплюють лаком для волосся.
Лаки розрізняють за ступенем фіксації: від слабкої фіксації до екстрасильної. Для закріплення складних зачісок використовують сильний і екстрасильний ступінь фіксації. Для локонів підійде середня фіксація.
Для укладань краще використовувати лак слабкої фіксації. Але якщо ви попередньо нанесли мус або інший засіб для стайлінгу, немає необхідності використовувати лак.
Лаки для волосся бувають з газом і без газу. Лак з газом більш дрібнодисперсний. Частинки лаку змішуються в балоні з газом, і при натисканні рівномірно розпорошуються на зачіску. Він підходить для укладань і для повітряних зачісок. Також ідеальний для тонкого волосся, тому що не обтяжує волосся і не забирає об'єм.
Лак без газу більш екологічний. При натисканні він розпорошується дрібними краплями на зачіску. Цей лак сохне довше, тому підходить для моделювання зачісок. Також з його допомогою можна виділяти окремі елементи в зачісці, створювати форму і робити гладеньку зачіску.


Лак для волосся якісний, якщо він:
- не склеює волосся;
- не залишає білого нальоту;
- не обтяжує волосся;
 - надійно фіксує.


В якості останнього штриха при створенні зачіски та укладання перукарі використовують спрей-блиск. Він надає блиск вже готовій зачісці. Рекомендуємо спрей-блиск Bling ТМ Kaaral. Він робить волосся сяючим, зволожує, має антистатичний ефект і захищає від вологості.
Перукарі мають в своєму арсеналі 10-12 засобів для укладання волосся і створення зачісок. Для домашнього використання обов'язково мати термозахист і 2-3 засоби для різних випадків і типів укладання. Якщо ви не впевнені у виборі, звертайтеся до нас. Наші консультанти допоможуть індивідуально підібрати оптимальні засоби для вашого стайлінгу.

 

 

Теги стайлінг

Відгуки на Все, що потрібно знати про стайлінг