ТОП питань по догляду за волоссям

03.12.2020 0 Коментар(ів) Статті,

Кожен день при догляді за волоссям ми робимо помилки. Неправильно використовуємо продукти, не дотримуємося послідовності нанесення засобів, навіть голову миємо не так, як треба.

Відповідаємо на 10 найпоширеніших питань від наших покупців.

 

  1. Як правильно мити голову шампунем

 

Мийте голову так часто, як це потрібно. Залежно від того, наскільки швидко жирніє волосся. Навіть щоденне миття голови не шкодить волоссю. Головне правильно підібрати шампунь. Якщо на етикетці написано, що шампунь підходить для щоденного використання, значить він має спеціальну щадну формулу. Такий шампунь можна використовувати кожен день.

Якщо волосся швидко жирніє, можливо ви неправильно підібрали шампунь або інші засоби для догляду.

Мийте голову теплою водою. Оптимальна температура води 37-38 градусів. Занадто гаряча вода підсилює роботу сальних залоз і призводить до жирності.

Промивайте волосся шампунем 2 рази. При першому митті шкіра голови і волосся очищуються від забруднень, шкірного жиру, стайлінгу. Другий раз вони насичуються корисними інгредієнтами і готуються до подальших процедур.

Намочіть волосся. Невелику кількість шампуню налийте в руку, розподіліть між долонями і нанесіть на шкіру голови. Наносьте його м'яко кінчиками пальців, масажуючи шкіру голови.

Не втирайте шампунь у волосся. Піни, яка утворюється, досить, щоб промити волосся по довжині.

 

 

  1. Чи всі сульфатні шампуні шкодять волоссю

 

Сульфати - це поверхнево активні речовини (ПАР), які входять до складу шампуню. Завдяки сульфатам шампуні піняться і видаляють забруднення і шкірне сало.

Найінтенсивніший сульфат в складі шампунів Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Він очищує найкраще.

Шкода сульфатів сильно перебільшена. Якщо не тримати сульфатний шампунь на волоссі більше 2-3 хвилин, шкоди не буде. ПАР під час миття голови відкривають лусочки волосся і видаляють забруднення. За рахунок цього волосся втрачає гладкість. Тому після використання шампуню необхідно використовувати кондиціонер, щоб закрити лусочки і повернути гладкість волоссю.

Також виробники професійної косметики додають в шампуні спеціальні компоненти, які роблять вплив сульфатів менш агресивним.

Для чутливої ​​шкіри голови сульфатні шампуні дійсно не підходять. Вони можуть викликати подразнення. Також обережно слід використовувати ці шампуні людям, схильним до алергій.

У безсульфатних шампунях ПАР менш агресивні. За рахунок цього вони піняться гірше. Ці шампуні підходять для чутливої ​​шкіри голови, для волосся після хімічної завивки і випрямлення. Також вони обов'язкові до використання після процедури кератинування і ботокса для волосся.

А ось сульфатні шампуні з супермаркету можуть завдати шкоди волоссю і шкірі голови. Вони більш агресивні, мають підвищений рН і велику кількість сульфатів і парабенів.

 

  1. Чим відрізняється кондиціонер для волосся від маски

 

Маска і кондиціонер мають різне призначення, структуру і рН. Тому небажано використовувати один засіб замість іншого.

Кондиціонери мають легку текстуру. Вони призначені для розгладження кутикули волосся і полегшення розчісування. Кондиціонер можна використовувати навіть кожен день. Він не обтяжує і не перенасичує волосся. Також кондиціонер закриває кутикулу. Це перешкоджає ламкості та допомагає зберегти колір у фарбованому волоссі.

Кондиціонер потрібно підбирати в залежності від мети використання: для об’ему, для збереження кольору фарбованого волосся, для блиску, для зволоження сухого волосся і т.д.

Маску для волосся бажано використовувати 1 раз на 7-10 днів. Її текстура більш щільна. Маска призначена для посиленого живлення і відновлення волосся. Вона має в своєму складі більше компонентів, що доглядають. Але при частому використанні маска обтяжує волосся. Воно буде виглядати тьмяним, жирним і млявим.

Тому необхідно мати обидва засоби для догляду за волоссям.

 

  1. Як правильно використовувати маску для волосся

 

Маску не можна наносити на шкіру голови. Відступайте від коренів і наносьте її по всій довжині волосся. Приділяйте особливу увагу кінчикам.

Час дії масок різний. Виробники пишуть на упаковці, скільки потрібно тримати маску на волоссі. Зазвичай залишаємо маску на волоссі на 15-20 хвилин. Після змиваємо теплою проточною водою.

Не всі маски мають кондиціонуючі властивості. Тому після того, як ви змили маску, нанесіть на 1-2 хвилини кондиціонер. Це закриє кутикулу, і всі активні речовини від маски залишаться всередині волосини.

 

 

 

  1. Як правильно користуватися олією для волосся

 

Професійні олії для волосся призначені для догляду та відновлення посічених кінчиків. Олія для кінчиків має бути призначена для волосся і віготовлена саме для цієї мети. Не використовуйте олії з туристичних поїздок і аптек. Професійні олії гідролізують, щоб використовувати їх для волосся. Непрофесійні олії не проходять гідролізацію. Тому під впливом високої температури (сушіння феном, використання електроінструментів) вони кристалізуються на волосині. Це призводить до ламкості волосся.

Олії для кінчиків бувають 2-х типів:

- Олії, що доглядають. Їх наносять на сухе волосся. Ці олії доглядають за посіченими кінчиками і відновлюють їх. Але вони не захищають від впливу високих температур.

- Олії з термозахистом. Такі олії потрібно наносити перед використанням фена на злегка вологе волосся. При нанесенні на мокре волосся вода розбавляє продукт і зменшує його корисні властивості. Ці олії доглядають за волоссям і одночасно захищають його від впливу високих температур. При використанні плойки або прасочки олію наносимо на сухе волосся.

Наносьте олію на кінчики волосся, а не по довжині. Кінці завжди сухі, тому що їм не вистачає живленння. Особливо це характерно для довгого волосся.

Не використовуйте велику кількість олії. Це призводить до жирності волосся. Достатньо 1-2 краплі розподілити між долонями і нанести на волосся.

 

  1. Як правильно сушити волосся феном

 

Волосся, що сохне самостійно, псується більше. Коли використовуєте фен і браш, за допомогою гарячого повітря ви закриваєте кутикулу волосся. При цьому вся волога залишається усередині волосини. Закрита кутикула робить волосся менш ламким. Коли волосся сохне самостійно, кутикула залишається відкритою, і волога випаровується. Це призводить до ламкості та сухості волосся.

4 правила, щоб захистити волосся при сушінні феном:

- Попередньо підсушіть волосся рушником.

- Нанесіть термозахист по довжині волосся.

- Не сушіть волосся з використанням максимальної температури повітря.

 - Напрямок повітря повинен бути уздовж росту волосся: від коренів до кінчиків.

Термозахист буває 3х видів: спрей, крем і олія. Також в своєму складі він містить компоненти, що доглядають. Це дає волоссю додатковий догляд під час сушіння феном.

Не наносьте дуже багато термозахисту на волосся, оскільки ви можете його переобтяжити. Волосся буде виглядати жирним і млявим.

 

 

  1. Як правильно розчісувати волосся

 

Не можна розчісувати волосся відразу після миття, коли воно дуже мокре. Гребінець розтягує волосини, травмує кутикулу і порушує ліпідний шар. Підсушіть волосся рушником, трохи феном, і потім вже розчісуйте. Рухи повинні бути від кінчиків до коренів.

Також для довгого волосся краще використовувати спеціальний гребінець. Рекомендуємо 17-рядний гребінець Easy Combing ТМ Hairway. Він не сплутує волосся і допомагає розчесати його легко і швидко.

 

  1. Чи можна носити тугі хвости

 

Зачіска хвіст дуже зручна для занять спортом. Це також відмінний варіант замаскувати волосся не першої свіжості. Але ви повинні розуміти, що тугий хвіст - це фізичне навантаження на волосся. Часто носити таку зачіску неможна. При постійній носці йде навантаження на цибулини, волосяний фолікул розхитується, і волосся може випадати. Використання резинок призводить до ламкості волосся.

Тому рекомендуємо не надто затягувати волосся у хвіст і використовувати резинки у вигляді телефонного дроту. Вони менше шкодять волоссю.

 

 

 

  1. Чи можна наносити на волосся кілька засобів одночасно

 

Не можна наносити кілька засобів одночасно на волосся. Кожен продукт має своє призначення.

Використовувати засоби потрібно в наступному порядку:

1. Шампунь

2. Кондиціонер або маска

3. Термозахист і / або стайлінг з термозахистом

4. Олія для кінчиків

Забудьте про шампуні 3 в 1. Це продукти мас-маркету. Неможливо одночасно якісно мити і кондиціонувати волосся. Для отримання ефекту м'якого волосся, як після кондиціонера, в шампуні додають силікони. Вони мають накопичувальний ефект. При тривалому використанні це псує волосся і призводить до ламкості.

Якщо не вистачає часу на догляд, краще використовувати незмивні кондиціонери для волосся. Рекомендуємо маску-спрей для волосся 15 в 1 ТМ Mirella. Це повноцінний догляд за волоссям після миття. Змивати її не потрібно. Маска містить рослинні екстракти, пантенол і кератин. Доглядає за волоссям, кондиціонує, полегшує розчісування. Також має термозахисні властивості.

 

  1. Чи можна спати зі стайлінгом на волоссі

 

Зі стайлінгом на волоссі спати неможна. Це так само, як лягати спати з косметикою. Піни, лаки, віск залишаються на волоссі та пересушують його, перешкоджають надходженню кисню. Це призводить до ламкості волосся.

Якщо немає можливості помити голову перед сном, добре розчешіть волосся щіткою. Це допоможе видалити залишки стайлінгу на волоссі.

Також бажано довге волосся заплітати в легку нетугу косу. Волосся менше плутається, не травмується і легше розчісується зранку. А якщо весь час спати з розпущеним волоссям, воно треться об подушку і ламається.

Ми відповіли на найпоширеніші питання з догляду за волоссям. Тепер ви знаєте, як правильно мити голову шампунем, чи потрібні маска і кондиціонер, і чи шкодить фен волоссю. Тепер догляд за волоссям став простіше і зрозуміліше.

 

Для створення цієї статті своїм професійним досвідом поділилися технолог Вікторія Ревуцька та Сергій Кухровський.

 
 
У вас виникли питання? Отримайте індивідуальну консультацію від технолога:

Відгуки на ТОП питань по догляду за волоссям