Кератинотерапія для блондинок

06.10.2020 0 Коментар(ів) Статті,

Останнім часом однією з найбільш затребуваних процедур в салоні є кератинотерапія. Це процедура, спрямована на відновлення пошкодженого волосся і надання йому гладкості та блиску за рахунок кератину.

 

Причини пошкодження волосся

Найбільш показана кератинотерапія пошкодженому волоссю. Воно на дотик сухе, виглядає тьмяним, має посічені кінчики, легко ламається.

4 найпоширеніших причини пошкодження волосся:

  1. Хімічна (фарбування, завивки, знебарвлення волосся)
  2. Механічна (недбайливе розчісування, начісування, шпильки)
  3. Термічна (сонце, електроінструменти)
  4. Внутрішні причини (гормони, неправильна дієта, нестача вітамінів, стрес, безсоння).

 

Що таке кератин

Кератин - це білок, основний компонент, з якого складається наше волосся. У здоровому волоссі кератину приблизно 78%. Саме в кератині міститься спеціальна амінокислота, відповідальна за пружність і гладкість волосся. Також він відповідає за структуру волосся і робить його або кучерявим, або прямим. У прямому волоссі кератину міститься більше. При його нестачі волосся стає пористим, крихким, ламким і млявим.

 

Як працює кератин

Збільшити виробництво кератину організмом природним шляхом дуже складно. За допомогою дієти, багатої білками, мікроелементами (сірка, азот, кремній) і вітамінами групи В можна поліпшити ситуацію. Але видимого результату ви не отримаєте. Тому найбільш ефективним є використання кератину безпосередньо на волосся.

Молекула кератину проникає в стрижень волосини, заповнюючи волосся зсередини і роблячи його більш щільним. Волосся вирівнюється, розгладжується і тримає форму. Це вигідно відрізняє кератинотерапію від інших відновлювальних процедур, при яких активні речовини діють на поверхні і дають короткочасний результат.

 

 

Користь кератину для блондованого волосся

Блондоване волосся є найбільш пошкодженим, оскільки попередньо проходить процедуру знебарвлення. Під час цієї процедури видаляється природний пігмент волосся для подальшого його заміщення штучним. Таким чином, волосся стає пористим, а лусочки кутикули вже не так щільно прилягають одна до одної. Кератин допомагає заповнити волосся зсередини і розгладити ззовні. Тому кератинування волосся ідеально підходить для поліпшення стану волосся блондинок.

 

Як правильно обрати кератин для блондинок

Зараз на ринку існує велика кількість кератинів, і дуже важливо придбати якісний і ефективний продукт. При використанні неякісного продукту можна сильно зіпсувати волосся і отримати зворотній ефект.

4 фактора, на які потрібно звертати увагу при виборі кератину:

  1. Відсутність формальдегіду. Крім того, що він може викликати алергічні реакції, він також сприяє обламуванню блондованого волосся при використанні прасочки під час процедури.
  2. Наявність протеїнів і амінокислот. Вступаючи в реакцію з кератином, ці компоненти доповнюють одне одного і дають приголомшливий ефект.
  3. Наявність компонентів, що доглядають. Кератини нового покоління містять велику кількість компонентів, що доглядають, які додатково відновлюють блондоване волосся.
  4. Щадна формула. Звертайте увагу, для якого типу волосся розроблений склад. Продукт, який розроблений для розгладження кучерявого волосся африканського типу, категорично протипоказаний для блондинок.

 

Краща кератинотерапія для блондинок

Провівши аналіз продуктів для кератинотерапіі, ми можемо порекомендувати торгову марку Lux Keratin Therapy. Цей продукт відповідає всім факторам, про які ми писали вище, є останньою розробкою американської лабораторії, і довів свою ефективність на українському ринку.

 

Як правильно робити кератинотерапію

  1. Проводимо діагностику. Майстер в салоні повинен визначити ваш тип волосся, ступінь пошкодження, структуру. І тільки після цього підібрати склад, який підійде вашому волоссю. Lux Keratin Therapy пропонує 4 різні склади для кожного типу волосся. Це робить процедуру максимально диференційованою.
  2. Миємо голову шампунем глибокого очищення для того, щоб підготувати волосся до процедури. Він очищає від забруднень, стайлінгу, і максимально відкриває кутикули волосся. Шампунь витримується на волоссі 15-20 хвилин і потім змивається проточною водою.
  3. Висушуємо волосся на 100% на коренях і на 70-80% по довжині.
  4. Ділимо волосся на секції і наносимо склад. Оскільки в основному слов'янське блондоване волосся дуже тонке і крихке, в 80% випадків майстри обирають склад Lux Keratin Therapy з натуральним рослинним комплексом Premium Botanicals. Це найбільш щадний склад, який не тільки вводить молекулу кератину всередину, але й відновлює і доглядає за блондованим волоссям.
  5. Залишаємо склад на волоссі на 20-30 хвилин.
  6. Добре розчісуємо кожне пасмо і висушуємо волосся на 100%.
  7. Витягуємо кожне пасмо 5-8 разів праскою при температурі від 170 до 230 градусів. Температура повинна регулюватися в залежності від типу волосся. Ми рекомендуємо використовувати спеціальну нано-титанову праску, що випрямляє, Lux Keratin Therapy з технологією іонного поля, інфрачервоною пластиною і вібраційною технологією.
  8. Коли волосся охолоне, миємо його без використання шампуню. Температура води повинна бути 50-60 градусів.
  9. Наносимо на 10-15 хвилин маску Renewal Smooth Repair Mask.
  10. Змиваємо маску без використання шампуню.
  11. Сушимо і укладаємо волосся. Протягом наступних 4-х днів не використовуємо резинки і шпильки.

Результат від кератинотерапіі вас буде радувати близько 4-х місяців за умови правильного подальшого догляду.

 

 

Як правильно доглядати за волоссям після кератинотерапіі

Найголовніше правило догляду - це використання шампунів без сульфатів. Це необхідно, оскільки при використанні сульфатних шампунів кератин вступає в реакцію з сульфатами,  його дія знижується, і вимивається він швидше. Відповідно, і тривалість ефекту від процедури буде менше.

Топ 3 засобів для блондинок після кератинотерапіі

  1. Шампунь Renewal Smooth від LUX Keratin Therapy. Підтримує гладкість волосся до наступної процедури, містить арганову олію, екстракт календули і екстракт меду, які надають сяйво волоссю, зберігають фізіологічний баланс і надають силу і енергію. Найбільш ефективно використовувати шампунь з розгладжуючим кондиціонером цієї ж серії.
  2. Шампунь Keratin Style від бренду Prosalon. Розроблений спеціально для догляду за волоссям після процедури кератинування. М'яко очищує, підтримує необхідний рівень зволоження в волоссі і містить кератин для підтримки тривалості процедури.
  3. Кондиціонер від ізраїльського бренду Cocochoco застосовується для догляду за волоссям після процедури кератинового випрямлення. З безсульфатним кондиціонером волосся набуває красивий доглянутий вигляд і блиск, з легкістю розчісується і зволожується.

Порада від технолога бренду LUX Keratin Therapy Наталії Сербової:

Багато хто вважає, що однієї процедури кератинування досить для того, щоб волосся завжди виглядало ідеально. Це омана. Ніколи не нехтуйте особливим доглядом після процедури. Використовуйте безсульфатний шампунь, кондиціонер, маску раз на тиждень, олії або сироватки для кінчиків і термозахист при використанні фенів або прасочок. При правильному догляді волосся буде виглядати ідеально, а ефект від процедури може зберегтися до 6 місяців.

 

Відгуки на Кератинотерапія для блондинок